Het is zover: de nieuwbouw van het appartementencomplex 'Villa Zeno' op het DRU-industriepark in Ulft is deze week van start gegaan! Villa Zeno bevindt zich aan de rand van het centrum van Ulft, aan de Oude IJssel en op het industrieel erfgoed van het prachtige voormalige DRU industriepark.

De 12 appartementen Villa Zeno verrijzen op de voormalige parkeerplaats van de DRU-fabrieken. Palazzo Architecten heeft het ontwerp van de woontoren verzorgd, waarbij de groene landelijke omgeving, de Oude IJssel en uiteraard de industriële DRU fabriek als referenties hebben gediend. Het plan is ontwikkeld en wordt gerealiseerd door de KlaassenGroep en alle appartementen zijn verkocht door Lensink Gussinklo Makelaardij.


De appartementen zijn gelegen in het zuidelijke deel van het DRU Industriepark, bestaande uit de sfeervolle autoluwe woonstraatjes van de Gietijzerlaan die worden ontsloten via de nieuwe statige DRU-Laan. De DRU-laan, en in het verlengde het appartementen- complex, heeft prachtig zicht op de DRU-Cultuurfarbriek en de Oude IJssel.


De rode bakstenen toren is een sculpturaal gebouw geworden door de diverse functionele sneden ten behoeve van balkons en afwisselende materiaalvlakken van stukadoorwerk en vliesgevel. Het parkachtige perceel en de verhoogde ligging van de begane grond versterken de krachtige uitstraling van het gebouw en geven het gebouw een voor- name entree. De toegepaste materialen zijn een eigentijdse en sfeer- volle weerspiegeling van het industriële DRU complex. Woonkamers en balkons zijn allemaal oost en zuid georiënteerd en bieden uitzicht over de Oude IJssel en de er achter gelegen landerijen. Door de kozijnen met een lage borstwering uit te voeren komt er veel daglicht binnen en is de relatie met buiten in iedere kamer voelbaar.


Op het DRU industriepark zijn de afgelopen jaren diverse woningbouw- projecten gerealiseerd. Zowel nieuwbouw als renovatie in het industrieel erfgoed.