Op 5 oktober vindt de NVM Open Huizen Dag weer plaats. Op deze dag kun je gemakkelijk en vrijblijvend verschillende huizen bezoeken zonder een afspraak te maken. Ben jij van plan een huis te gaan kopen? Dan is dit het perfecte moment om je te oriënteren op een nieuwe woning! Hieronder volgen 8 tips zodat je goed voorbereid op huizenjacht kan gaan.

1. Wenslijst
Bedenk van tevoren waar je droomhuis aan moet voldoen. Kijk hierbij ook naar de toekomt. Kant en klaar huis of liever verbouwen? Hoe groot moet het huis zijn? Hoeveel slaapkamers moeten er aanwezig zijn? De grootte en ligging van de tuin. Wil je het centrum op loopafstand of liever buiten de bebouwde kom wonen? Denk ook aan scholen, supermarkten en de afstand tot aan je werk.

2. Route
Maak je eigen Open Huizen route voor deze dag. Welke huis wil je als eerste bezichtigen? Deel deze dag efficiënt in. Het is verstandig om de huizen die bij elkaar in de buurt liggen na elkaar te bezoeken. Bedenk ook voor die tijd hoeveel tijd je aan ieder huis wilt besteden.

3. Financiën
Check je financiële status bij een financieel adviseur. Zorg dat je weet wat jouw financiële mogelijkheden zijn, zo verspil je geen tijd aan een huis die boven het kostenplaatje valt.

4. Vragen
Vaak zijn de huidige eigenaren aanwezig bij de open dag. Zij kunnen je alles vertellen over het huis en de omgeving. Bedenk vooraf een aantal vragen die je eventueel zou willen stellen.

5. Eerste indruk
Hoe is de eerste indruk? Niet goed? Ga snel naar de volgende!

6. Ontdek de wijk en buren
Rijdt een rondje door de wijk of loop een blokje om. Zie jij jezelf hier al wonen? Is het een kindvriendelijke buurt? Drukke straat? Zijn de winkels op nabije afstand? Hoe zien de andere huizen en tuinen eruit?

7. Ga voor een tweede bezichtiging
Mocht het huis op de Open Huizen Dag je bijzonder aanspreken, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de verkopend makelaar voor een vervolgafspraak.

8. Aankoopmakelaar
Geen woning gevonden? Niet getreurd! Misschien is het handig om een keer op bezoek te komen bij ons kantoor om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Wie weet vinden wij samen jouw droomhuis?!

Namens het Team van Lensink Gussinklo makelaardij wensen wij veel kijkplezier!