DINXPERLO15 januari was het feest voor de toekomstige bewoners van de Heesenhof, het nieuwbouwproject van KlaassenGroep aan de Raadhuisstraat in Dinxperlo. Er vond een officieel moment plaats ter markering van de start van de bouw van de vier twee-onder-een-kapwoningen.

Het project omvat daarnaast ook nog een vrijstaande woning. Dennis Portier, ontwikkelingsmanager van KlaassenGroep, die het project begeleidde, vertelt: "De verkoop van de vier tweekappers is heel voorspoedig verlopen. Dat kwam wellicht ook omdat de kopers nog veel wensen konden inbrengen voor die woningen, bijvoorbeeld over een extra aanbouw. Dat, gecombineerd met de aantrekkelijke prijs, maakte dat er ruime belangstelling was. De vrijstaande woning staat nog te koop. Die ligt in een andere prijsklasse, met een prijs van 479.000 euro, maar ook die verwachten we op niet al te lange termijn te kunnen verkopen."

Het project vult een 'gat' in het centrum, met jarenlang leegstaande panden, op een zeer fraaie manier op. Naar verwachting worden de vier woningen in het derde kwartaal van dit jaar opgeleverd; de bouw van de vrijstaande woning begint, zodra deze verkocht is.

Het nieuwbouwproject is dus niet zo heel groot. "Maar het is voor Dinxperlo een mooi project, en natuurlijk is het ook voor de kopers een prachtig moment. Zo vaak gebeurt het je immers niet dat je een nieuw huis laat bouwen. Daarom vinden we het een feestje waard. Het is ook leuk dat alle toekomstige bewoners en nog wat buren erbij zijn. Zo leren ze elkaar vast kennen, en daarmee is het hopelijk de start van veel woonplezier."

Dirk-Jan Klaassen, directeur van het bouwbedrijf, heette de aanwezigen welkom. Hij noemde het project "een mooi project, dat bewijst dat daaraan ook in een kleine kern als Dinxperlo best behoefte is. Het sterkt ons in ons plan om in de toekomst te blijven bouwen in de Achterhoek en in de regio en waar mogelijk ook in Dinxperlo. Ik wens de kopers veel geluk in en met hun nieuwe woning, en geef graag het woord aan wethouder Ted Kok, die samen met één van de bewoners de startbouwhandeling verricht."

Kok waarschuwde de bewoners vast: "Daar vooraan, bijna op de hoek, ga ik straks met één van u een vloerplaat leggen. Dan weet u bij wie u moet zijn als het niet goed ligt!" De wethouder memoreerde dat er al ruim tien jaar is gesproken over een andere invulling van het terrein. "Ik ben blij dat dit plan eruit is gerold; een mooie aanwinst voor Dinxperlo, en een project dat prima past in de visie die we aan het ontwikkelen zijn voor het centrum Dinxperlo. Want die visie omvat niet alleen de plek van de supermarkt, maar veel meer: het moet van Dinxperlo een toekomstbestendige levendige kern maken, waar mensen graag komen, om te winkelen, boodschappen te doen en om te recreëren én te wonen", aldus Kok.

Daarna werd Ted Kok uitgerust met veiligheidslaarzen en -helm. Vanwege de (vrij kleine) maat van het andere paar veiligheidslaarzen viel de keuze voor de bewoner om te helpen bij de startbouwhandeling op een dame: Marieke Bekker. Samen met de wethouder, en met hulp van de kraanmachinist en twee medewerkers van Klaassen legde zij de laatste vloerplaat op zijn plek. Op de vraag of Marieke Bekker na de geslaagde plaatsing van de plaat al een carrière-switch overwoog, antwoordde ze: "Misschien moet ik daar eens over gaan denken..." Daarna werden de aanwezigen uitgenodigd voor een drankje om te toosten op een voorspoedige afronding van de bouw en op een gelukkige toekomst voor de bewoners in hun nieuwe buurt.