Vorige | Volgende

Slicher van Bathstraat 5 AALTEN

Bewaar object
Deze woning is onlangs verkocht

Omschrijving

Let op: dit is een vanaf-prijs!
Op vrijdag 5 januari 2018 zal er een Openhuis plaatsvinden van 12:00 tot 14:00 uur. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om op deze dag de woning te komen bezichtigen.

Helft van een dubbel 30er jaren woonhuis gelegen aan één van de mooiste straatjes van Aalten - Ruim perceel met goede bezonning op het zuidwesten

Aan een van de mooiste straatjes van Aalten gelegen helft van een dubbel woonhuis uit de 30er jaren. Deze authentieke woning is in 1938 ontworpen en gebouwd door de architect W.M. Heblij. De woning beschikt nog over vele authentieke kenmerken uit de 30er jaren, maar onderhoud, renovatie en modernisering is noodzakelijk. De woning is gelegen op een mooi perceel van bijna 300m² met een goede bezonning op het zuidwesten. Voor liefhebbers van een woning uit de 30er jaren en de uitdaging van een verbouwing niet uit de weg gaan is het echt de moeite waard om deze woning een keer te bezichtigen.

Indeling
Begane grond: entree, hal v.v. terrazzovloer, toilet, meterkast, kelder, trapopgang naar de eerste verdieping, woonkamer en eetkamer v.v. kamer en suitedeuren, openslaande deuren naar de achtertuin en een houten parketvloer, keuken en overkapping/ veranda.
1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers v.v. inbouwkasten, vaste trap naar de 2e verdieping.
2e verdieping: ruime overloop en 4e slaapkamer.

Nadere omschrijving
Deze prachtige door de architect W.M. Heblij in 1938 ontworpen woning beschikt nog over vele originele details uit die tijd zoals o.a. de markante roedeverdeling in de raamkozijnen, glas in lood, de dakkapellen, terrazzo vloer, paneeldeuren met architraven, oude sier plafonds, de kamer en suitedeuren, etc..

De huidige eigenaresse heeft de woning in het verleden samen met de naast gelegen woning als één woning in gebruik gehad, maar recent weer teruggebracht naar de oude en oorspronkelijke situatie. De woning verkeerd aan de buitenzijde in een goede staat, maar onderhoud, renovatie en modernisering van de binnen zijde is noodzakelijk. Doordat de woning jaren als één woonhuis in gebruik is geweest met de naastgelegen woning beschikt het verkochte niet over een centraal verwarmingssysteem, badkamer alsmede goed functionerende keuken. De woning beschikt wel over zelfstandige nutsaansluitingen en is in het verleden de spouwmuur nageïsoleerd.

De woning is gelegen op een mooi en ruim perceel met een mooi diepe voor alsmede achtertuin. De achtertuin is geheel omsloten en v.v. een prachtige overkapping, terrassen, gazon, diverse beplanting alsmede een grote boom. De achtertuin heeft een zeer goede bezonning op het zuidwesten.

De woning is centraal gelegen in Aalten met het centrum en al haar dorpse voorzieningen alsmede de weekmarkt op loopafstand verwijderd.

Beknopte kerngegevens
- bouwjaar: 1938
- perceelgrootte: 297 m²
- inhoud: 430 m³
- woonoppervlakte: 100 m²
- overige inpandige ruimte: 7 m²
- gebouw geb. buitenruimte: 11 m²
- isolatie: spouwmuur is nageïsoleerd
- verwarming: geen verwarmingssysteem aanwezig
- bezonning: zuidwesten
- energielabel: hoogstwaarschijnlijk G, definitieve label volgt.
- asbesthoudende materialen: asbestpijpen t.p.v de schoorstenen

Bouwkundige risico's
Bij de verkoper zijn materialen bekend die wellicht asbesthoudend kunnen zijn, maar het genoemde is geen limitatieve opsomming. Bij een bouw- of verbouwperiode tussen 1963-1995 kunnen er op meerdere plaatsen asbesthoudende materialen zijn verwerkt. Bij (toekomstige) verwijdering van deze materialen dienen speciale milieumaatregelen te worden genomen, die extra verwijderingskosten met zich mee kunnen brengen.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
2/1 kapwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1938

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
100 m²
Overige inpandige ruimte
7 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
11 m²
Bruto inhoud
430 m³
Perceeloppervlakte
297 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Aalten
Sectie
I
Perceel
10439
Oppervlakte
297 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg
Tuintype
achtertuin
Tuin
Zuidwest, 9 x 12 m
Oppervlakte
108 m²
Bereikbaar via achterom
ja
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Deel dit object